Tym razem porozmawiamy o egipskiej kuchni i jej tradycjach.
Nie spodziewam się, że wszyscy zostaniemy nagle wegetarianami, ale jestem pewien, że w przyszłości będziemy spożywać coraz więcej warzyw, owoców i orzechów. Już teraz mamy do dyspozycji wspaniały wachlarz darów Natury ze wszystkich zakątków świata.
Arto Haroutunian, 1985
Przeczucie syryjsko-ormiańskiego szefa kuchni powoli staje się rzeczywistością. Żeby się z nią skonfrontować, potrzebna jest wiedza i doświadczenie ogrodnicze, kulinarne i dzielenie się tym z innymi. Stąd pomysł na cykl spotkań prezentujących tradycje regionalnych kuchni roślinnych, potrawy i najważniejsze jej składniki: owoce, warzywa i zioła, mieszanki przypraw, słynnych szefów kuchni i restauracje z jarskim menu.
Każde spotkanie to także okazja na przegląd najlepszych książek o kuchni roślinnej i podzielenie się przepisami i roślinami.
prowadzenie: Cezary Michalec
Ceny biletów
Kasa Centrum Kultury
Aktualne godziny pracy kasy znajdują się w zakładce Kontakt.
tel: 81 466 61 40
oraz: 728 474 209
Kontakt mailowy:
kasa@ck.lublin.pl
Bilety dostępne także online
Miejsce
ul. Peowiaków 12
20-007 Lublin