Malka Kafka, właścicielka sieci restauracji Tel Aviv Urban Food w Warszawie i niekwestionowana ekspertka kuchni izraelskiej zaprezentuje kilka najbardziej kojarzących się z izraelskim street foodem przepisów.
Kolendra, dwie garści przypraw, cieciorka i szczypta zacięcia pozwolą wszystkim, niezależnie od stopnia kulinarnego mistrzostwa, wyczarować kuchenne przeboje rodem z pachnących ulic Tel Awiwu. Szakszuka, babaganusz, a może humus z falafelami na ciepło? Jeśli na dźwięk tych słów leci wam ślinka to koniecznie przyjdźcie na warsztaty kuchni izraelskiej. A co jeśli te nazwy nic wam nie mówią? Tym bardziej wpadnijcie, żeby się przekonać ile do tej pory was ominęło!
Malka Kafka – ekspertka kuchni izraelskiej, która na co dzień prowadzi sieć restauracji Tel Aviv Urban Food. Wszyscy miłośnicy kuchni kojarzą ją zapewne z programu „Koszer Macher” w Kuchnia+, którego była gospodynią. Z jej filozofią gotowania można się zapoznać dzięki wydanej cztery lata temu nakładem wydawnictwa Znak książce „Good food – boska kuchnia”.
Ceny biletów
Kasa Centrum Kultury
Aktualne godziny pracy kasy znajdują się w zakładce Kontakt.
tel: 81 466 61 40
oraz: 728 474 209
Kontakt mailowy:
kasa@ck.lublin.pl
Bilety dostępne także online
Wydarzenie online:
Miejsce
ul. Rynek 10
Zobacz wskazówki dojazdu